Stora Hotellet

Det anrika Stora Hotellet i Nybro har genomgått en totalrenovering och öppnar 2021. Örsjö har levererat en specialritad takarmatur som pryder hela innertaket i lobbyn. Kluster med Pebble pryder trapphusen.  Lean, Puck och Stripe finns i alla rum och i Bistron sitter Star special monterade.

Aira

Tommy Myllymäkis nya lyxrestaurang Aira är ett strålande exempel på hur en interiör kan lyftas till något alldeles extra då man lägger stort fokus på belysningen. Här har vi tillsammans med Jonas Bohlin skapat speciallösningar i allt från både utomhusbelysning, armaturer i resturang och köksdel, samt den slingrande ljuskronan som möter besökaren i baren.

Kvarteret Hägern

På Klarabergsgatan i Stockholm har Johanna Bengtsson på BAU Arkitekter hjälpt AFA Fastigheter med en stor renovering. Till byggnadens entré har vi producerat en specialritad armatur i glas och mässing som ger rummet en tydlig karaktär redan från gatan utanför.

Nationalmuseum

I samband med den stora renoveringen av Nationalmuseum har vi producerat en specialgjord armatur till museets restaurang. Projektet gjordes i samarbete med formgivaren Matti Klenell.

Downtown Camper, Stockholm

Hotellet som nyöppnades 2017 är ett av Scandics signaturhotell. Våra produkter Talk och Konkret används på ett spännande sätt i inredningen som hämtar inspiration från natur och friluftsliv.

At Six, Stockholm

At Six är ett exklusivt design- och konst-inriktat hotell på Brunkebergstorg i Stockholm. Inredning är gjord av de prisbelönta brittiska inredningsarkitekterna Universal Design Studio och vi har bidragit med vägglampan Moon som är ritad av Michel Bussien och Peter Nilsson.

Konserthuset, Stockholm

Stockholms konserthus ritades i början av 20-talet av Ivar Tengbom. De senaste åren har lokalerna genomgått en renovering där Tyréns Arkitekter har varit belysningskonsulter och AIX arkitekter och inredningsarkitekter. För huvudfoajén har vi tagit fram en specialritad version av Stardust.

Elite Hotel Carolina Tower, Solna

Elite Hotel Carolina Tower ritades av Reflex Arkitekter och invigdes i november 2017. Hotellet ligger granne med Nya Karolinska och har 221 hotellrum.

Ciné Lumière, London

Ciné Lumière är en del av Franska Institutet i London. McFarlane Latter Architects har gjort inredningen där Moon fått en viktig del.

Taverna Brillo, Stockholm

Taverna Brillo är beläget mitt i de sjudande kvarteren kring Stureplan i Stockholm. Jonas Bohlin som står bakom inredning och miljö har skapat lysande förutsättningar för en livlig atmosfär med utsökt funktion i både bar och matsal.

ABF-Huset, Stockholm

I anrika ABF-huset på Sveavägen i Stockholm finns en ny entré med reception, scenyta och kafé allt för att skapa en framtidens mötesplats. Designat av Codesign.

Luzette, Stockholm

Luzette är beläget i en fantastisk lokal på Stockholms Centralstation. Jonas Bohlin har designat lokal och inredning med inspiration av järnvägsnätet. Detta syns tydligt i den 7 m långa takarmaturen men även i logotypen på menyn.

Hotel Clarion Malmö Live, Malmö

Alldeles intill Malmö Central ligger Clarion Hotel & Congress Malmö Live, en verklig mötesplats för nationella och internationella besökare. Lobbyn har smyckats med Skyline golv- och taklampor. Taklamporna mäter 1×1 meter och även utvalda sviter pryds av Skyline.

Hotel Gothia, Göteborg

Hotel Gothia Towers i centrala Göteborg är ett fyrstjärnigt hotell och ett av Europas största inrymt i tre höghus. I sängpanelen finns Kvadraten, en specialinbyggd armatur med en riktad läslampa under det frostade glaset. Twiggy golvlampa sträcker sig extra högt i rummet.

Hotell Marholmen, Norrtälje

På en ö i Roslagens skärgård strax norr om Stockholm ligger Marholmen. Rummen har möblerats med Galax golvlampa och Butler sänglampa.

Hotel Riviera, Båstad

Hotel Riviera Strand i Båstad byggdes som ett av Sveriges första badhotell i början på 1930-talet. 2015 renoverades hotellet och en ny lampa Decostick ritades för detta ändamål.

Restaurang AG, Stockholm

Restaurangen – Allmänna Galleriet – innehöll tidigare Hallbergs Silversmidesverkstad därav namnet AG som är den kemiska beteckningen på silver. Lokalen har en unik miljö där man har bevarat prägeln av industrilokal med kakel på väggarna. Detta harmonierar med mycket råa och äkta material som spelar tillsammans med bra köttråvaror och duktiga kockar.
Jonas Bohlin stod för förvandlingen och designen.

Teatergrillens bar, Stockholm

Teatergrillens bar präglas av en intim atmosfär med inredning av högsta kvalitet. – Teaterbaren är utformad för att utstråla god mat. Alla är välkomna och det ska synas att här finns ett teatertemperament, förklarar Jonas Bohlin. Karamell hänger med gnistrande glas över borden och bardisken är uppbyggd av en specialdesignad Star.

Operakällaren, Stockholm

Aria har fått sin namnassociation från Operakällaren och utvecklades i samband med renoveringen av denna anrika restaurang. Designtrion Claesson Koivisto Rune stod för alla designtankar och vi fick en ny modell i rostfritt stål. Skärmen är tillverkad i nättextil som också ger ett speciellt uttryck.